ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΜΑΣΚΩΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

Η GINETEX, ο διεθνής οργανισμός για τη φροντίδα των ειδών ένδυσης, σε τακτικό newsletter της για τον κλάδο, εξέδωσε μεταξύ άλλων και μερικές χρήσιμες πληροφορίες για τη φροντίδα των μασκών προστασίας.

Ειδικότερα:

  • Πλύσιμο: Συστήνεται πρόγραμμα πλυντηρίου στους 60º C, διάρκειας τουλάχιστον 30 λεπτών, με κανονική διαδικασία πλύσης και απορρυπαντικό πλυντηρίου.
  • Λεύκανση: Ενδείκνυται η χρήση προϊόντων λεύκανσης και απολύμανσης, όπως χλωρίνη και λευκαντικό με οξυγόνο. Ωστόσο, η διαδικασία αυτή μπορεί να φθείρει τη μάσκα γρηγορότερα από το κανονικό, επηρεάζοντας το χρώμα της, το υλικό κατασκευής και τα κορδονάκια της.
  • Στέγνωμα: Προτείνεται η χρήση στεγνωτηρίου σε μια ήπια διαδικασία 60º C τουλάχιστον ή φυσικό στέγνωμα σε καθαρό και καλά αεριζόμενο χώρο.
  • Σιδέρωμα: Πρέπει να γίνεται σε ελάχιστη θερμοκρασία 110º C, χωρίς ατμό. Επιτρέπεται ωστόσο και υψηλότερη θερμοκρασία, ως 150º C.
  • Επαγγελματικός καθαρισμός: To στεγνό επαγγελματικό καθάρισμα της μάσκας δεν επιτρέπεται. Απεναντίας, μια κανονική διαδικασία υγρού επαγγελματικού καθαρισμού επιτρέπεται.

Κατεβάστε το newsletter της GINETEX εδώ (στα αγγλικά)

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email