ΤΟ CREATIVEWEAR ΣΤΟ 4CASTILLUSIONS

Στις 14 Απριλίου 2019 η IP projects διοργάνωσε το «4CASTILLUSIONS όνειρα και ψευδαισθήσεις» που φιλοξενήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Ως Curator, ο στυλίστας / fashion editor κ. Δημήτρης Γραμματικογιάννης, εμπνεύστηκε ένα show με κοινωνικά μηνύματα και επέλεξε, σε συνεργασία με την Emy Papas, τους ταλαντούχους σχεδιαστές Dimitra ElpasidouMarilena KraniotiPavlina Kirkou και Dimitrios Konstantopoulos, που με τις δημιουργίες τους άνοιξαν ένα διάλογο μεταξύ τέχνης και μόδας και πέτυχαν μία συνένωση μόδας και κοινωνίας επάνω στο catwalk! Στο Fashion Show συμμετείχαν και οι ταλαντούχες σχεδιάστριες Alexandra Apsokardou και Despotnia Koilakou.

Όλοι οι παραπάνω σχεδιαστές / καλλιτέχνες επιλέχθηκαν από την επιτυχημένη έκθεση Art & Fashion CreativeWear Exhibition που έλαβε χώρα στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών τον περασμένο Δεκέμβριο.

Οι σχεδιαστές, υπό την καθοδήγηση του curator του Fashion Show κ. Δ. Γραμματικογιάννη και εμπνευσμένοι από τις σύγχρονες κοινωνικές εξελίξεις, παρουσίασαν μέσω των δημιουργιών τους τις ανησυχίες αλλά και τις προτροπές τους.

Η Dimitra Elpasidou με το κοινωνικό μήνυμα #freethenipples είχε ως στόχο να προκαλέσει αισθήματα κατά της γυναικείας κακοποίησης και να προβάλει την απενεχοποίηση της θηλυκότητας.

Η Pavlina Kirkou μετέφερε on stage το concept που παρουσίασε στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών με τη διαφορά ότι προστέθηκαν τα χαρακτηριστικά κόκκινα Life Jackets της ΣΧΕΔΙΑ στην προσπάθεια να μας υπενθυμίσει την προσφορά του γνωστού Περιοδικού για επανένταξη των συμπολιτών μας στην κοινωνία.

Η καλλιτέχνης Marilena Kranioti, δημιούργησε ένα tableau vivant ως απόδοση φόρου τιμής στον Adam Martinakis που ήταν και το τιμώμενο πρόσωπο της βραδιάς.

Ο Dimitrios Konstantopoulos πρόβαλε το μήνυμα #hatrepublica και όλες τις κοινωνικές προεκτάσεις που μπορεί να προκαλέσει αυτό το καπέλο…

Η Emy Papas πρόβαλε στοιχεία της πολιτισμικής μας κληρονομιάς μέσω της παραδοσιακής τεχνικής Γιορντάνι.

Επίσης, ο καταξιωμένος σχεδιαστής Takis Giannetos με το κοινωνικό μήνυμα #freespeach πρόβαλε το επίκαιρο θέμα των ημερών, τη σύλληψη του δημοσιογράφου Julian Assange.

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα παρουσιάστηκαν Social Motivated Shows με τίτλο fashion STATEments. Στόχος ήταν η εισαγωγή των νέων δεδομένων που εισάγει η τεχνολογία στη ζωή του σύγχρονου ανθρώπου αλλά και των νέων μέσων ως πεδίο έκφρασης. Η υψηλών προδιαγραφών διοργάνωση πρόβαλε καινοτομικά σύγχρονες Αrt επιδείξεις μόδας σε ένα σκηνικό 3D mapping από σύγχρονους δημιουργούς της μόδας και των εικαστικών τεχνών. Ένας από αυτούς είναι ο Έλληνας καλλιτέχνης Adam Martinakis, δημιουργός τρισδιάστατων γλυπτών (3d digital image/rendering – animation, digital sculpture, digital video, new media).

Dimitra Elpasidou
Dimitra Elpasidou
Dimitris Konstantopoulos
Emy Papas
Dimitris Grammaticoyiannis
Dimitris Grammaticoyiannis
Alexandra Apsokardou - DespotniaKoilakou
Alexandra Apsokardou - DespotniaKoilakou
Alexandra Apsokardou - DespotniaKoilakou
Pavlina Kyrkou
Pavlina Kyrkou
Pavlina Kyrkou
Takis Giannetos
Takis Giannetos
Adam Martinakis
Marilena Kranioti
Marilena Kranioti