ΣΥΝΕΔΡΙΟ TEX MED CLUSTERS ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ

Το τελικό συνέδριο του ευρωμεσογειακού έργου TEX-MED Clusters «Innovative cross-border approaches for Textile and Clothing Clusters co-development in the Mediterranean basin» πραγματοποιήθηκε στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου στις 1 & 2 Δεκεμβρίου 2015, στα πλαίσια του φόρουμ MEDITEX.

Ουσιαστικά στο διήμερο παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα 3 διαφορετικών έργων ENPI CBC MED, του TEX MED Clusters, του Sustexnet και του Euromed Invest.

Παρουσία περισσότερων από 100 συνέδρων, εταίρων των 3 έργων, επιχειρηματιών των κλάδος ένδυσης – κλωστοϋφαντουργίας από την Αίγυπτο και από άλλες ευρωμεσογειακές χώρες και εκπροσώπων τεχνολογικών ινστιτούτων και κρατικών φορέων, έγιναν οι παρουσιάσεις των σημαντικότερων αποτελεσμάτων των 3 έργων.

Επίσης, παρουσιάστηκαν καλές πρακτικές από επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στην Αίγυπτο, έγινε μια αναλυτική παρουσίαση του αιγυπτιακού βαμβακιού και των προβλημάτων και των προοπτικών του, ενώ παρουσιάστηκαν και διάφορα χρηματοδοτικά εργαλεία για τις επιχειρήσεις ένδυσης – κλωστοϋφαντουργίας. Το διήμερο ολοκληρώθηκε με επιχειρηματικές συναντήσεις μεταξύ επιχειρήσεων που συμμετείχαν στο φόρουμ.

Ο ΣΕΠΕΕ ο οποίος είναι εταίρος στο έργο συμμετείχε στο φόρουμ με τον Πρόεδρο κ. Β. Μασσέλο, τον Γενικό Διευθυντή κ. Θ. Ασλανίδη και τον σύμβουλο του έργου κ. Π. Λυμπερέα.