ΜΙΑ ΤΥΧΑΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ… ΜΕ ΒΕΛΟΝΑ ΚΑΙ ΚΛΩΣΤΗ

Το Πελοποννησιακό Λαογραφικό Ίδρυμα φιλοξενεί στο νέο του πολιτιστικό χώρο «Σοφρώνη 13», στο Ναύπλιο, την έκθεση Μια τυχαία συνάντηση… με βελόνα και κλωστή της Ελένης Κοΐνη.

Στην έκθεση παρουσιάζονται δημιουργίες της με την τεχνική του patchwork και του quilting, αλλά και με τις τεχνικές του απλικέ και το ελεύθερο κέντημα, με το οποίο μπορεί να ζωγραφίζει στο πανί.

Όπως λέει η ίδια: «Δημιουργικό ερέθισμα συνήθως αποτελεί μια φωτογραφία. Αυτή δίνει το πρώτο έναυσμα για να συνταιριαστούν στο σχέδιο νέα στοιχεία πραγματικά ή ονειρικά».

Στο πλαίσιο της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν από τη δημιουργό εργαστήρια κατασκευής patchwork για παιδιά και ενήλικες. Τα εργαστήρια θα γίνουν στον κήπο του Μουσείου «Β. Παπαντωνίου» στις εξής ημερομηνίες και ώρες:

  • 7 και 14 Ιουλίου, 10 το πρωί (παιδιά 9-12 ετών)
  • 10 και 17 Ιουλίου, 10 το πρωί (ενήλικες)

Το κόστος του προγράμματος είναι 10 €. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο τηλέφωνο 27520 28947. Λόγω περιορισμένων θέσεων θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Διάρκεια έκθεσης: 28.6-25.7.2021 και ώρες λειτουργίας: 10.00-14.00.

Λίγα λόγια για τη δημιουργό
Η Ελένη Κοΐνη γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Ναύπλιο. Σπούδασε Διακόσμηση στο τμήμα Εσωτερικής Αρχιτεκτονικής, Διακόσμησης και Σχεδιασμού Αντικείμενου του ΤΕΙ Αθήνας και στο Τμήμα Σκηνογραφίας – Ενδυματολογίας της Σχολής Σταυράκου. Ασχολήθηκε με τη διαμόρφωση εσωτερικών χώρων, τη σκηνογραφία και το αρχαιολογικό σχέδιο.

Περισσότερες πληροφορίες
ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΑΚΟ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ
Βασ. Αλεξάνδρου 1, 21100 Ναύπλιο
Τηλ. 27520 28947, e-mail: pff@otenet.gr, www.pli.gr