ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΜΟΔΑΣ ΤΗΣ ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗΣ

Η ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΟ ΝΕΟ HOTSPOT ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΣΚΗΝΗ ΜΟΔΑΣ & LIFESTYLE

Οι δύο κορυφαίοι διοργανωτές εμπορικών εκθέσεων, η Messe Frankfurt και η Premium Group, ενώνουν τις δυνάμεις τους για να λανσάρουν την Εβδομάδα Μόδας της Φρανκφούρτης. Από το καλοκαίρι του 2021, η μητρόπολη του Ρήνου-Μάιν θα είναι η νέα έδρα μιας προοδευτικής κοινότητας μόδας & lifestyle. Το όραμα μιας εβδομάδας μόδας στη Φρανκφούρτη στο Μάιν μετατρέπεται πλέον σε πραγματικότητα με εκθέσεις, συνέδρια, πασαρέλες & εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν σε ολόκληρη την πόλη. Στο επίκεντρο: τα δύο κυριαρχικά θέματα της Ψηφιοποίησης και της Βιωσιμότητας.

Αποκαλύπτοντας το απροσδόκητο: Η Εβδομάδα Μόδας της Φρανκφούρτης θα κάνει το ντεμπούτο της το καλοκαίρι του 2021. Τις δυνάμεις του ένωσαν, για το ξεκίνημα της εκδήλωσης, ο μεγαλύτερος διοργανωτής εμπορικών εκθέσεων, συνεδρίων και εκδηλώσεων στον κόσμο, που διαθέτει δικούς του εκθεσιακούς χώρους – η Messe Frankfurt – και ο διοργανωτής της μεγαλύτερης έκθεσης μόδας της Ευρώπης – η Premium Group – ως εκκινητές, καθώς και η πόλη της Φρανκφούρτης και το Γερμανικό κρατίδιο της Έσσης ως οικοδεσπότες. Μαζί στοχεύουν στη δημιουργία ενός ολοκαίνουργιου οικοσυστήματος για εκθέσεις, συνέδρια, επιδείξεις μόδας και εκδηλώσεις για επαγγελματίες και καταναλωτές στη Φρανκφούρτη.

ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΠΟΛΗ & ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΜΟΔΑΣ

Ουρανοξύστες & βίλες προηγούμενων αιώνων. Αρχιτεκτονικά εκτρώματα & δομικά αριστουργήματα. Επιχειρήσεις & πολιτισμός. Κακόφημες περιοχές & πολυτελή καταστήματα. Πολλοί διαφορετικοί κόσμοι συγκρούονται στη Φρανκφούρτη, αυτό είναι που διακρίνει την πόλη. Σε αυτό το πλαίσιο, η Εβδομάδα Μόδας της Φρανκφούρτης εμπνέει νέα δυναμική.

«Η Περιοχή του Ρήνου-Μάιν είναι προορισμένη να φιλοξενήσει ένα διεθνώς σημαντικό γεγονός αυτού του μεγέθους. Είναι κοσμοπολίτικη και διεθνής: από τα 6,2 εκατομμύρια άτομα που ζουν στην Έσση, το ένα τρίτο έχουν τις ρίζες τους σε άλλες χώρες. Και αυτό κάνει τη μόδα εδώ εξίσου διαφορετική και εξατομικευμένη.» είπε μεταξύ άλλων ο Tarek Al-Wazir, Υπουργός Οικονομίας, Ενέργειας, Μεταφορών και Στέγασης και Αντιπρόεδρος της Έσσης.

Πυρήνας σύστασης της εβδομάδας μόδας της Φρανκφούρτης είναι οι μεγαλύτερες εκθέσεις μόδας της Ευρώπης: η PREMIUM, η πιο σχετική επιχειρηματική πλατφόρμα της Ευρώπης για προχωρημένη γυναικεία και ανδρική ένδυση, η SEEK, μία από τις πιο προοδευτικά εμπορικές εκθέσεις για τη σύγχρονη μόδα και η NEONYT, το κορυφαίο κέντρο για τη βιώσιμα μόδα. Μαζί με τα συνέδρια Fashionsustain και Fashiontech, όλα μετακινούνται από το Βερολίνο στη Φρανκφούρτη.

«Πέντε πλατφόρμες, τρεις εκθέσεις, δύο συνέδρια, πάνω από 2.000 σχεδιαστές, brands και εταιρείες μόδας – η Εβδομάδα Μόδας της Φρανκφούρτης θα γίνει ένας εξαιρετικά ελκυστικός και σχετικός προορισμός για τη διεθνή βιομηχανία της μόδας. Πιστεύουμε στην ιδέα μιας εβδομάδας μόδας, αλλά εντελώς διαφορετικής από οτιδήποτε έχουμε έως τώρα.», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Detlef Braun, Μέλος του Δ.Σ. της Messe Frankfurt.

«Η Εβδομάδα Μόδας της Φρανκφούρτης στοχεύει σκόπιμα σε μια προοδευτική και με ψηφιακή αντίληψη κοινότητα μόδας & lifestyle. B2B, B2C, B2P, P2P – όλες οι λεωφόροι είναι ανοιχτές. Μια σύνθεση μόδας, lifestyle, ψηφιακών καινοτομιών και βιωσιμότητας είναι πάντα εγγυημένη για να οδηγήσει σε κάτι νέο και απρόσμενο. Και αυτός είναι ακριβώς ο στόχος μας. Η αποκάλυψη του απροσδόκητου. Η Φρανκφούρτη είναι μια φρέσκια, νέα τοποθεσία για αυτό. Ανυπομονούμε για αυτό.», λέει η Anita Tillmann, Managing Partner της Premium Group.

ΟΙ ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΣΥΝΑΝΤΟΥΝ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΗ ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ

«Αποκαλύπτοντας το Άγνωστο» (“Unveiling The Unknown”) είναι μια υπόσχεση: Η Εβδομάδα Μόδας της Φρανκφούρτης συγκεντρώνει τη μόδα, το design, τη βιωσιμότητα και την τεχνολογία, δημιουργώντας απρόσμενες συνεργασίες και δείχνοντας αυτό που είναι ήδη δυνατό σήμερα. Η «Εφαρμοσμένη Αειφορία» (“Applied Sustainability”) και η «Εφαρμοσμένη Ψηφιοποίηση» (“Applied Digitisation”) αποτελούν τους στρατηγικούς πυλώνες της εκδήλωσης. Η Εβδομάδα Μόδας της Φρανκφούρτης θα κάνει προσιτά στην ευρύτερη αγορά καινοτόμα, πιο βιώσιμα προϊόντα, συλλογές και επιχειρηματικά μοντέλα. Ταυτόχρονα, προωθεί τη προοδευτική διασύνδεση της μόδας και της τεχνολογίας ως μέρος της πραγματικής-ψηφιακής πραγματικότητας. Με κορυφαίες διεθνείς εκθέσεις όπως οι Techtextil, Texprocess & Texworld – και πάνω από 50 εκθέσεις στον τομέα των υφασμάτων παγκοσμίως – το δίκτυο Texpertise της Messe Frankfurt θα ανοίξει περαιτέρω συνεργίες. Για έναν δικτυωμένο και πιο βιώσιμο τρόπο επιχειρηματικής δραστηριότητας στην αλυσίδα εφοδιασμού κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε τη διεύθυνση www.frankfurt.fashion.